ga naar de inhoud ga naar de navigatie ga naar zoeken

Veelgestelde vragen

Wanneer u snel antwoord op de meest voorkomende vragen wilt kunt u hier terecht. Als u op de vraag klikt, krijgt u het antwoord.

Hoe meld ik een reparatieverzoek?

Ik wil meer weten over de jaarlijkse huurverhoging, waar vind ik informatie?

Ik wil van woning ruilen, hoe gaat dat in zijn werk?

Ik wil graag iets aan mijn woning verbouwen, heb ik daar toestemming voor nodig?

Ik wil meer weten over huurtoeslag.

Ik wil een medehuurder op mijn contract laten bijschrijven, kan dat?

Wat is woonfraude?

Wat zijn servicekosten?

Wat is een huisvestingsvergunning?

 


 

Hoe meld ik een reparatieverzoek?
U kunt uw reparatie op verschillende manieren melden.

  • Met dit formulier
  • Telefonisch op telefoonnummer (0255) 535786

 

 

 

Ik wil meer weten over de jaarlijkse huurverhoging, waar vind ik informatie?
De informatie vindt u op deze site onder de knop "Voor huurders". Ook ontvangt u van AWV Eigen Haard ieder jaar een schriftelijk toelichting over uw huurverhoging per 1 juli. Meer informatie kunt u vinden op de website van de rijksoverheid 

 

 

Ik wil van woning ruilen hoe gaat dat in zijn werk?
U en degene met wie u van woning wilt ruilen, dienen met het aanvraagformulier vooraf bij de verhuurders toestemming te vragen. Afhankelijk van het aantal betrokken verhuurders, moet u meerdere formulieren invullen. U heeft ook toestemming nodig van de  gemeente, tenzij het een woning van een woningcorporatie binnen de regio IJmond betreft.

U wordt samen met uw ruilpartner uitgenodigd voor een gesprek op ons kantoor, waarin wij kennis maken en een aantal zaken kunnen controleren. Als de verhuurders (en eventueel de gemeenten) akkoord zijn, kunt u de woning opzeggen. Lees hier meer over woningruil.

 

 

Ik wil graag iets aan mijn woning verbouwen, heb ik daar toestemming voor nodig?
Als huurder van AWV Eigen Haard krijgt u veel vrijheid om uw huis aan te passen aan uw woonwensen. Voor grotere aanpassingen moet u wel toestemming vragen. Grotere verbouwingen kunnen namelijk consequenties hebben voor bijvoorbeeld uw veiligheid of de verhuurbaarheid van de woning. In de folder "Alles over zelfaangebrachte voorzieningen" leest u meer over de voorwaarden. De folder kunt u opvragen bij onze klantenservice

 

 

Ik wil meer weten over huurtoeslag.
Huurtoeslag wordt toegekend door de belastingdienst. Misschien komt u in aanmerking voor huurtoeslag zonder het te weten. Op de site van de belastingdienst  onder het kopje "huurtoeslag" kunt u een proefberekening maken van uw persoonlijke situatie. Natuurlijk kunt u voor informatie ook terecht bij onze woonconsulenten (0255) 535786.

 

 

Ik wil een medehuurder op mijn contract laten bijschrijven, kan dat?
Voert u langdurig een huishouding met iemand anders, dan kunt u uw huisgenoot formeel laten bijschrijven als medehuurder. Dat kan:
- als er is sprake van een duurzame gemeenschappelijke huishouding;
- als u samen al twee jaar op hetzelfde adres staat ingeschreven bij bevolking; 
- als de hoofdhuurder niet binnenkort vertrekt uit de woning;
- als u geen huurachterstand heeft of overlast veroorzaakt.

Voor een verzoek tot medehuurderschap kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Er wordt dan een afspraak gemaakt op ons kantoor.
Let op: als u gehuwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft, bent u van rechtswege al medehuurder. U hoeft dan niets aan te vragen. Meer over medehuurderschap leest u hier.

 

 

Wat is woonfraude?
Woonfraude betekent dat een woning onrechtmatig wordt bewoond. Wooncorporaties in Velsen werken actief aan de aanpak van woonfraude.  Sociale huurwoningen zijn schaars en voordringen door fraude is niet acceptabel. Meer informatie over onze aanpak bij woonfraude vindt u op AWV Eigen Haard in beeld.


 

Wat zijn servicekosten?
Servicekosten zijn de kosten die bovenop de kale of netto huur komen. Er zijn verschillende soorten servicekosten. Op de website van het de rijksoverheid staat een uitgebreide toelichting op de diverse soorten servicekosten. 

 

 

Wat is een huisvestingsvergunning?
Een huisvestingsvergunning (of woonvergunning) is een vergunning die u nodig heeft om in een sociale huurwoning in de gemeente Velsen te mogen wonen. Op deze manier controleert de gemeente de verdeling van sociale huurwoningen. Als u in Velsen een woning van een wooncorporatie krijgt toegewezen dan verzorgt de wooncorporatie de woonvergunning voor u.